Magyar
RB-ELM-001 Elemes szallagos címkéző

A berendezés két címkekitoló egységgel van felszerelve. Az első címkéző után figyeljük a címkejelenlétet a terméken (sikeres volt-e a címkefelrakás), amennyiben nincs címke, úgy a második címkéző automatikusan felhelyezi azt. Ennek az első címkekitoló ütemhibája, vagy címkelefogyás esetén van jelentősége, ugyanis a termelő berendezést nem kell leállítani a címketekercs cseréje alatt.

Lehetőség van egyszerűbb esetekben az elemes szalag kiváltására hevederes pályával, illetve a két címkekitolóval két különböző típusú címke felhelyezésére a terméken. A berendezés kiegészíthető egy, a pálya fölött elhelyezett tintasugaras vagy más technológiájú jelölő berendezéssel is.
 

A képen látható RB-ELM-001 típusú berendezés működése a következő:

A csomagológépből kikerülő termékeket a vákuumos kiemelő szerkezet az általunk kialakított, a jelenlegi pályára merőlegesen elhelyezett elemes szállítópályára helyezi, ahol a termék a számára kialakított fészekbe kerül. Amíg a kiemelő szerkezet az újabb termékekért indul, a szállítópálya egy adott ütemet elmozdul. A következő ilyen ütem alkalmával a szállítópálya alá épített címkekitoló berendezés fölött elhaladva a termékek aljára (tehát miközben az elemes szalag léptetése folyik) megtörténik az egyenkénti címkézés minden egyes termék külön érzékelésével. Az ezt követő ütemben szintén a termékek haladása közben a pálya fölé rögzített tintasugaras berendezés segítségével elvégezzük az egyenkénti feliratozást.
A berendezés két db címkekitoló egységgel van felszerelve. Az első címkéző után figyeljük a címkejelenlétet a terméken, és amennyiben nincs címke úgy a második címkéző automatikusan felhelyezi azt. Ennek az első címkekitoló esetleges ütemhibája, vagy címketekercs lefogyás esetén van jelentősége, mivel a címketekercs cseréjének az idejére nem kell megállítani a feldolgozást. A fent leírt folyamat mindaddig automatikusan folytatódik, amíg a csomagoló berendezés vákuumos átrakó karja terméket helyez az elemes szállítópályára.
A berendezés "kijáratása" a csomagoló berendezés esetleges leállításakor manuális üzemmódban elvégezhető.

 

Képek: