Magyar
Lapkaadagoló és behelyező automata

A lejtőpályás adagoló egységre helyezett fedelek egy adagoló kapun keresztül a szállítópályára kerülnek. A szállítópályára szerelt pozícionáló egység a lapka behelyező alatt megakasztja a fedelet, aminek a vákuum-tappancsán már várakozik a lapkatárolóból kiadagolt lapka.

 A fedél megfelelő pozícióját érzékelve a lapkabehelyező egység egy pneumatikus munkahenger segítségével behelyezi a lapkát a fedélbe, amivel egy időben a vákuum-tappancson a vákuum megszűnik és levegő befúvást végez. Ezek után a behelyező egység alaphelyzetbe áll, a lapkaadagolóból egy lapka kerül az ismét vákuumozott tappancsra, illetve a szalagon lévő megakasztó szerkezet a már feldolgozott fedelet elengedi és az utána következőt megakasztja.
A fent leírt folyamat mindaddig folytatódik, amíg a szalagon fedél érkezik a lapkabehelyező egység alá. A feldolgozási folyamat automatikusan leáll a lapkatároló kiürülése és a fedelek elfogyása esetén, illetve ha a vákuumfejen nem alakul ki vákuum, vagyis a lapka kiadása nem történik meg vagy hibás méretű (így nem kerülhet ki fedél a berendezésből lapka nélkül!).

Képek: