Magyar
Kétfejes piskótakenő automata

A berendezést kezelő személy a szállítópálya elejére felhelyezi a még kenetlen piskóta lapot, majd egy nyomógomb segítségével elindítja a berendezést. A piskótalap áthalad a kenőfej alatt, miközben annak toló lapja megkezdi a tartályban lévő krém kinyomását (egy villanymotoros mechanizmus segítségével, amit egy fotocella működtet), így a felszínére rákerül az első krémréteg (a krémréteg vastagsága a krémtartály és a szalag közti távolság, tartály alján lévő állítható/cserélhető kenőfej, valamint a szállítópálya sebességének változtatásával módosítható).

Az előbbi művelet után a berendezés automatikusan leáll, amint a piskóta eléri a berendezés középpontját. Itt a kezelő felhelyezi a megkent lapra a következő piskótalapot, majd egy nyomógomb megnyomásával „nyugtázza” ennek megtörténtét. A piskótalapok áthaladnak a második kenőfej alatt, miközben annak toló lapja megkezdi a tartályban lévő krém kinyomását (szintén egy villanymotoros mechanizmus segítségével, amit egy fotocella működtet), így a felszínére rákerül a második krémréteg is. Az előbbi művelet után a berendezés automatikusan leáll, amint a piskóta eléri a berendezés végpontját, innen a megkent termék manuálisan eltávolítható.
Egy fokozatmentes állítótárcsa segítségével (amin fix pozíciók vannak kialakítva, de szerszámokkal a gépbeállító finomállításokat végezhet rajta) a kenőfejek távolsága a szalagpályától állítható. A szalagpálya a berendezés zavarmentes használatának biztosítása miatt két részből áll (a két kenőfej között osztott).
Amennyiben a kenőegység alatt nincs piskótalap és úgy nyomjuk meg az indító gombot, a kenőegység nyomó lapja nem indul el, mivel a piskóták jelenlétét mindkét egység alatt fotocella figyeli.

Képek: