Magyar
Kartondoboz hajtogató, töltő, lezáró, és feliratozó

Több berendezésből álló, összefüggő komplett rendszer speciális igények szerint kialakítva mint mechanikai, mint vezérléstechnikai szempontból. Tartalmaz egy lapadagoló és hajtogató berendezést a kartondobozok összeragasztására, egy hegesztő elektróda adagoló és töltő berendezést a dobozok megtöltésére (50 pálca/sec feldolgozási teljesítménnyel!!!), valamint egy dobozlezáró és feliratozó állomást (12 doboz/min teljesítménnyel).

Lapadagoló és dobozhajtogató:
            A berendezés lapadagoló/tároló egységébe helyezett karton terítéket a vákuumfej egység megfogó korongjai segítségével egyesével kiadagolja, majd a kartonlerakó kar a présfej alatti tájoló/hajtogató egység tetejére helyezi, majd alaphelyzetbe áll. Amennyiben az itt elhelyezett érzékelők jelei által a karton megfelelő pozícióban helyezkedik el (ha az érzékelők nem látnak, a berendezés leáll!), akkor a két ragasztófej segítségével megtörténik a ragasztó anyag feljuttatása a dobozra, majd a présfej elvégzi a karton összehajtogatását (a doboz a hajtogató egységben marad, azt a következő karton löki ki). Amennyiben a présfej alaphelyzetbe állt, a fent leírt folyamat automatikusan megismétlődik a berendezés leállításáig.

Doboztöltő berendezés:
            A berendezésre érkező pálcák egy láncos elevátor és egy behordó lánc segítségével az adagoló fej fölé kerülnek. Itt leesés közben egy száloptikás érzékelő előtt haladnak el, ami számolja őket. Először az 1-es tárolóba kerülnek a számláló egységen beállított értéknek megfelelő darabszámú pálcák, majd a váltólap a 2-es tárolóba tereli a pálcákat. A váltólap váltása után a megtelt tárolóból a töltőfejbe kerül a termék, ahol a szálrendező rendezi azok végeit, majd a behordó szalagon adagolt karton tájolása és felemelése után a kartonba üríti azt. Az így megtöltött dobozok a görgős pályán folytatják útjukat az áttoló lapig, ami a dobozlezáró/feliratozó berendezés behordó szalagjára továbbítja azokat.
A fenti folyamat automatikusan ismétlődik, amíg dobozok érkeznek a szalagon, illetve pálcák a behordó láncon.

Dobozlezáró és feliratozó:
A berendezésre a doboztöltő felől érkező kartonok a behordó szalagon keresztül a berendezés belső szalagjára kerülnek. Itt egy tájoló henger pár meghatározza a dobozok pozícióját a lezáráshoz, majd egy emelő henger pár felemeli azokat a folyamatosan működő szalagról. Felemelés után egy mechanikus mozgató pálya segítségével elhalad a ragasztófej a doboz felett, miközben ragasztót juttat a dobozok magasabbik felső fülére. Amikor a ragasztófej elvégezte a felhordást, a doboz visszakerül a pályára, ahol tovább halad a lezáró egység felé. Itt egy fix torló lapon elakad, ahonnan egy behajtó és elhúzó szerkezet húzza át a pálya felett elhelyezett leszorító rudak felé, ahol ismét a pálya sebességével halad tovább a termék. Haladás közben a két lezáró fül megfelelő pozícióban összeragad, így kerül a doboz a feliratozó állomáshoz. Itt egy tájoló henger pár meghatározza a dobozok pozícióját a feliratozáshoz, majd egy emelő henger pár felemeli azokat a folyamatosan működő szalagról. Az emelés megtörténtekor elindul a feliratozó fej egy mechanikus mozgatópálya segítségével, a dobozok tetejére felkerül a kívánt felirat. A doboz visszakerül a pályára, ahol tovább halad a kihordó pályára. A kihordó pálya végén áthalad egy áttoló egység alatt, majd annak segítségével a zsugorozó gép előtti puffer szalagra kerül.
Amennyiben ragasztáskor egy következő doboz érkezik a behordó szalagra a doboztöltő berendezés felől, úgy azt egy kapuzó rendszer segítségével engedjük csak tovább. Ugyan ilyen kapuzó egység működik a kihordó szalag végénél is az áttoló egység előtt.

Képek:

Fájlok:

Letöltés Fájl Frissítve
2011.04.19
2011.04.19