Magyar
PLK-100-001 linzertöltő berendezés

Speciálisan linzerek készítésére és tálcázására tervezett berendezés sütött linzeraljak töltésére, illetve a linzer tetők felhelyezésére, kiegészítve egy automata papírtálca hajtogató és ragasztó egységgel.

A berendezés fő eleme egy láncos szállítópálya, mely felett egy pneumatikus működtetésű (dugattyús) lekváradagoló fej és tartály került felhelyezésre. Ezen fő egység haladási irányának kezdő felére kerül egy rendező és adagoló tálca, mely a sütött linzer aljak tárolására és adagolására szolgál. A linzer tetők adagolására egy ugyanilyen rendszerű adagoló egység van a pálya egyik oldalán is, a lekvártöltő fej mellett. A két adagoló tálca kapacitása megegyezik a sütőlapok kapacitásával, így azokról csak át kell húzni a termékeket a berendezésre. A start gomb megnyomásával a linzeraljak automatikusan rárendeződnek a szállító pályára, majd a lekvártöltő fej alatt (egy fotocella érzékelésének segítségével) rájuk kerül az előre beállított mennyiségű lekvár. Ezek után automatikusan felkerül a termékre a linzer tető, majd áthalad egy szivacshenger alatt.

A dobozok terítékeit egy, a berendezés elején (a linzeraljak adagolótárával egy síkban) elhelyezett tárba helyezi a kezelő a feldolgozás megkezdése előtt. Ebből a tárolóból automatikusan indul a kartonok kiadagolása a termékfeldolgozás megkezdésével. A kiadagolt kartonokra a pálya két oldalán elhelyezett Hot-Melt berendezéshez csatlakoztatott kenőfejek vannak, amik a dobozok „füleire” – a teríték haladása közben – rálövik a ragasztó anyagot. A ragasztó feljuttatása után egy következő állomáson megtörténik a dobozok összehajtogatása, amik innen már alkalmasak a felső pályán érkező linzerek fogadására.

Az így elkészült termékek egy, a berendezés után elhelyezett, szakaszos működtetésű szalagpályára kerülnek, ahol üres tálcák várakoznak. Ha az aktuális tálca megtelt, a berendezés automatikusan lépteti a szalagot, így egy üres tálcán folytatódik a termékek gyűjtése. Amennyiben a berendezés két tárolójából kifogy a feldolgozandó félkész termék, vagy a kezelő stop gombot nyom, a berendezés működése leáll.

Képek: