Magyar
Hot-Meltes kartonadagoló és kártyaragasztó berendezés

 Az operátor a speciálisan a kártyalapokhoz kialakított adagoló tárba helyezi a kartonlapokat kiterített állapotban. A berendezés elindítása után a papírlapok automatikusan, egyesével kerülnek a hajtogató egység alá, ami egy szakaszos működtetésű pályára juttatja azokat. A kiadagolás és előhajtogatatás utáni pályaszakaszon a kezelő ezekbe a felhelyezett kártyákba teszi bele a bliszteres csomagolású terméket.

 Az így a pályára helyezett termékek kartonlapjainak egyik felére (azok haladása közben) a kártyákon kialakított akasztó nyílás alsó és felső oldalán két ragasztó csíkot húzunk a kétfuratos fúvókával felszerelt ragasztófej segítségével. Miután a léptetés megállt, a következő, négyfuratos fúvókával felszerelt ragasztófej segítségével a bliszteres termék köré négy ragasztópöttyöt lövünk a kartonra. A következő szalag léptetési ütem szünetében egy pneumatikus működtetésű zárólappal összenyomjuk a kártya két felét. A következő pályaszakaszon az így összeállított végtermékek folyamatos leszorítás alatt vannak, majd a berendezés végén egy gyűjtő-tároló dobozba esnek.

A berendezés mindaddig automatikusan működik, amíg a ragasztófejek elé karton jut, de csak a termékkel rendelkező kártyákat ragassza meg, a többi ragasztás nélkül kerül a gyűjtő dobozba (egy-egy fotocella segítségével figyeljük a ragasztó fejeknél a karton jelenlétet, illetve a kartonban a bliszteres termékek jelenlétét, így elkerülhető a felesleges ragasztó felhordás, illetve az üres – bliszterrel nem rendelkező – kártyák összeragasztása).

A fentiekben ismertetett berendezés kialakítása lehetővé teszi a későbbiekben egy automata bliszteradagoló felszerelését is.

Képek: