Magyar
XY irányú fejmozgató berendezés

Többsávos, duplex rendszerű vákuumcsomagoló gépre, illetve olyan berendezésekre, ahol több sorban és oszlopban szükséges a feliratozás.

A csomagoló gép kihordó részén a hegesztő/vákuumozó fej után a berendezés két oldalsó elemére felrögzítünk egy-egy lineáris vezetéket, illetve egy fogazott szíjas léptetőmotoros hajtást (fokozatmentesen állítható jeladókkal pozícionálva az írás keresztirányát). Ezen a két vezetéken elhelyezkedő kocsi szerkezetre rögzítjük fel a lineáris fejmozgató egységet, amin jeladó zászlók mechanikai beállításával határozzuk meg az íráspozíciót. Amikor a csomagoló gépen a hegesztés/vákuumozás történik (a léptetés áll), a csomagoló gépről érkező jel alapján elindítjuk az írást az első sorban, majd amikor ez megtörtént, a fej alaphelyzetbe történő visszatérése közben a léptetőmotoros hajtás segítségével átállítjuk a következő sornak megfelelő pozícióba a keresztirányú mozgatót. Ha ez megtörtént, ismét elindul a fejmozgató szerkezet, ellátva jelöléssel a következő sorban lévő termékeket. Amennyiben ez is megtörtént, úgy a fej alaphelyzetbe áll, és várakozik a következő léptetésre a csomagoló gépen.

Egyedi igények, vagy technikai okok miatt lehetőség van a feliratozót úgy beépíteni, hogy a keresztirányú lineáris egység kocsijára egy léptetőmotoros fejmozgató egység kerül, amivel soronként több felirat is elkészíthető.

Magas ütemszámú gépeknél lehetőség van az oda-vissza történő írásra (írásfordítás alkalmazásával a tintasugaras jelölő berendezésen).

Képek: