Magyar
Címkéző és kódolvasó selejtező állomással

A helyi adatbázisból történő címkenyomtatás után egy nyomtatási minőséget, illetve egy adattartalmat ellenőrző állomás segítségével kiszűrjük a hibás jelölésű/rossz minőségben jelölt termékeket egy reject állomáson.

A Cab a4+ címkenyomtatók (melyek átalakításon estek át, így nyomtató/címkéző funkcióval is bírnak) egy szervergéphez csatlakoznak, mely egy központi vezérlőszekrényben kapott helyet, és csatlakozik a belső számítástechnikai rendszerhez. A nyomtatókhoz csatlakoztattunk egy numerikus billentyűzetet, ennek segítségével tudja az operátor kiválasztani az adott termékhez és sorhoz tartozó címkét a központi adatbázisból. A kiválasztott címkének megfelelő címkeadatok letöltődnek a nyomtatóra, majd evvel egy időben automatikusan kinyomtatódik egy üres és egy „Termékváltás” feliratú címke, ezek után már csak új információk alapján kinyomtatott címkét adunk le (így mindenképpen elkerülhető, hogy a leválasztó élen az előző feldolgozásban szereplő címkék maradjanak). A nyomtatóhoz csatlakoztattunk egy scannert, ami a címke-letöltése után ellenőrizni tudja a kinyomtatott címkén lévő adatokat az alkalmazni kívánt címke adataival. Illetve egy kamerát is beépítünk, a címke nyomtatási minőségének (beprogramozható kódminőségi) vizsgálatára. A vonalkód olvasó scanner a címkenyomtatón keresztül kommunikál a reject állomás PLC-jével is, amennyiben nem tudott olvasni, úgy hibajelet ad a reject állomás vezérlőjének a termék kilökésére a reject pályára (erre egy telítettség-figyelő fotocellát építettünk, ami szintén a reject állomás PLC-jével áll kapcsolatban, így ha megtelt a reject pálya, leállítja az infeed konvejort). Amennyiben a scanner tudott olvasni, úgy ha megfelelőek a címke adatai a beállított adatoknak a termék továbbhalad a konvejoron, ha nem, akkor a reject állomás hibaüzenetet kap és kilöki az adott terméket a sorról. A kamera szintén kommunikál a reject-állomás PLC-jével, amennyiben a nyomtatási minőség nem éri el a beprogramozott értéket, úgy a termék szintén kilökődik a sorról.

 Amennyiben nem kívánjuk a reject állomást használni (pl. kézi rakatolásnál), úgy egy manuális szelep elzárásával a sűrített levegős eszközöket leüríthetjük, azok működése csak újbóli levegő ellátás biztosításával lehetséges.

Képek: